תקן HACCP – ניהול מערכות בטיחות מזון

ניתוח סיכונים ונקודות בקרה קריטיות (HACCP) היא גישה שיטתית להשגת בטיחות מזון מסיכונים ביולוגים, כימים, וסיכונים פיזיים בתהליכי ייצור שיכולים לגרום למוצר המוגמר להיות לא בטוח ללא יישום עקרונות התקן. באופן זה, HACCP הינו תהליך למניעת מפגעים והוא אינו מעיד על איכות המוצר עצמו כמו גם אינו משמש לבדיקה סופית של המוצר.

יישום מערכת נהלים וכללים HACCP יכולה להיות בכל השלבים של שרשרת מזון, מתהליכי ייצור מזון וההכנה של חומרי הגלם, המשך באריזה ועד לשיווק המוצר המוגמר.

לתקן 7 עקרונות אותם צריך ליישם, העקרונות המנחים את השיטה פורסמו ב-Codex Elimentraious Commission, התקן הנפוץ בעולם למזון בטוח שיש עליו הסכמה בינלאומית:

  1. סקר סיכונים – יש לבצע סקר סיכונים מדעי ושיטתי, לצורך כל יש לערוך רשימה של תהליכי הייצור בהם מתרחשים סיכונים ולנהל את הסיכונים ע”י פעולות להפחתתם.
  2. איתור נקודות בקרה קריטיות (CCP)– לאחר זיהוי הסיכונים והדרך למניעתם, מוגדרים אותם נקודות בקרה קריטיות לתהליך.
  3. קביעת ערכים קריטיים – הגדרה עבור נקודות הבקרה מהו הטווח אשר מחוצה לו המוצר יחשב כלא בטוח.
  4. ניטור נקודות בקרה – קביעת אמצעים לניטור בנקודות הבקרה ע”מ לדעת האם המוצר נמצא בטווח המותר.
  5. פעולה מתקנת – ביצוע פעילות המתקנת במידה ונמצא שיש סטיה מהגבול הקריטי שנקבע.
  6. תיעוד – תיעוד ורישום של פעולות הננקטות בכל שלבי התהליך, וכן בשלבי הבקרה ע”מ להוכיח כי המוצר עומד בתנאים שנקבעו.
  7. אימות – אימות מבטיח כי המערכת ה- HACCP שהוקמה אכן מאפשרת לעשות את מה שהיא נועדו לעשות; כלומר, הצלחה בהבטחת הייצור של מוצרים בטוחים

 

למה לעבור את תהליך ההסמכה איתנו?

  • 20 שנים של ניסיון בהסמכה לתקנים שונים
  • מנהל פרויקט צמוד לכל התהליך
  • שילוב של מערכת ניהול לפי עקרונות HACCP עם מערכות ניהול אחרות, כמו ISO 9001.
  • בזמן שלך יקח להבין את הדרישות אנו כבר נסיים להגדיר עבורך את כל המערך. בזמן שתמשיך לייצר ולהרוויח אנו נעבוד

 

לייעוץ, ליווי והסמכה לתקן  HACCP או לפגישת היכרות

ללא עלות או התחייבות אנו מזמנים אותך להתקשר אלינו 03-5105232

או השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם